CEO i Coop Geir Inge Stokke avslører sine framtidsplaner

Jeg har nettopp snakket med Geir Inge Stokke, administrerende direktør i Coop som er en forbrukereid organisasjon og Norges nest største dagligvareaktør. Geir Inge Stokke har vært leder for Coop i 7 år og har nylig tatt et bevisst valg som bryter med den tradisjonelle karriereveien til toppledere. 

I min rolle som rådgiver for toppledere og mellomledere har jeg hjulpet mange med å ta bevisste valg. Og min erfaring er: Vi er ikke så bevisste og rasjonelle som vi liker å tro. I tillegg er vi super-sensitive for påvirkning. Det er derfor vi liker kunst, blir stresset av rot og gir etter for forventninger fra andre mennesker – også når det ikke er bra for oss. 

Men det bevisste handlingsrommet er enormt dersom du fokuserer på det. Jeg har hjulpet ledere med å gjøre det de trodde var umulig – enten det var å skape en spennende karriere, utvikle effektive team, bygge en forretningsorientert kultur eller gjennomføre en krevende endringsprosess. 

Jeg tenker slik: «det du er bevisst – kan du gjøre noen med, og det du ikke er bevisst – gjør noe med deg. Og som rådgiver er det min rolle å hjelpe ledere med å gjøre en grundig analyse av situasjonen for å forstå rotårsakene – slik at det blir mulig å ta et bevisst valg. 

Med denne bakgrunnen var jeg spesielt nysgjerrig på personlighetsprofilen og refleksjonene til Geir Inge Stokke som bakgrunn for hans valg – spesielt om dynamikken mellom rasjonelle og emosjonelle vurderinger.

Du kan abonnere på vår podcast i SoundCloud, Apple Podcast og Spotify. Søk på iProsess.

For mer informasjon om hvordan vi coacher ledere. Ta kontakt med CEO Tor Berntsen på [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen