Endelig tilbake på jobb!

Sommerferien er over. Norge beveger seg mot en ny normaltilstand og alle er nysgjerrige på hvordan fremtidens arbeidsplass blir. Går vi tilbake til det gamle, eller blir det nye permanente endringer? Etter mange måneder med fokus på smittevern og stabil drift er det mange som ser frem til å utvikle seg selv og skape noe sammen med andre. Men hvordan blir det neste halvåret? Kan vi møtes fysisk i store grupper, eller er det fortsatt de digitale plattformene som gjelder?

Hva er spesielt med digitale lederprogram?

Det er to typer digitale lederprogram. Det mest vanlige er webinarer som er den digitale versjonen av ordinære lederprogram. Du husker kanskje i gamle dager – i 2019 – hvor vi kunne ha fysiske samlinger på konferansehotell. Webinarprogrammene har det fellestrekk at konsulentene eller foredragsholderne formidler informasjon, mens deltakerne bearbeider den informasjonen sammen med kolleger, eventuelt med noe støtte fra en fasilitator. Informasjonsformidlingen er dynaminsk siden deltakerne kan stille spørsmål og delta i refleksjoner der og da. Alt foregår online til avtalt tid. Et av våre mest populære programmer som vi kjører som webinar og fysiske samlinger handler om å trene ledere i den nye lederrollen hvor medarbeiderne er autonome spesialister som jobber fra flere lokasjoner.

Superledelse – å hjelpe medarbeiderne til å lede seg selv

Den andre typen digitale lederprogram er stringente program som består av ferdig innspilte videoforedrag med fagtekster og refleksjonsoppgaver av høy kvalitet som er tilgjengelig for deg 24/7. Informasjonsbearbeidingen er individuell og kan gjøres når det passer for deg. Noen løser oppgavene alene, mens andre har samtaler med sin leder eller en coach. Mange virksomheter organiserer oppgaveløsningen i kollokviegrupper hvor deltakerne diskuterer faglige og personlige utfordringer. Et av våre mest populære programmer som vi kjører som stringent program handler om å lede spesialister til eksepsjonelle resultater. Og i dag er jo nesten alle spesialister: Ledere, rådgivere, ingeniører, selgere, advokater, leger, sykepleiere, arkitekter, IT spesialister – kort sagt alle med spisskompetanse og en selvstendig rolle.

Slik leder du spesialister til eksepsjonelle resultater

Hvordan er kvaliteten? Kan stringente lederprogram virkelig konkurrere med de ordinære lederprogrammene?

Dette er to forskjellige formater og vi leverer begge deler. Den faglige profilen på et stringent lederprogram er spissere enn i ordinære lederprogram som kjøres som webinar/fysisk. I tillegg er det ekstremt ressurseffektivt, fleksibelt og skalerbart. Vi kan nå ut til et ubegrenset antall ledere i løpet av kort tid. Og når vi deler deltakerne inn i utviklingsgrupper som hjelper hverandre med å reflektere over innholdet og løse oppgaver, blir det mer fokus på nytteverdien av programmet. Ledere som støtter og utfordrer hverandre i en strukturert prosess bygger bedriftskultur.

Kan man gjennomføre stringente lederprogram uten eksterne konsulenter?

Ja. Selvsagt kan du det. Alt er lagt til rette for selvbetjening. En leder kan kjøpe tilgang til sin ledergruppe i 100 dager. Eller til seg selv eller en kollega. Gjennomføringen kan de designe akkurat slik de vil, uten ekstern støtte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen