Hva er essensen i god ledelse?

Det er både sagt og skrevet mye om hva som er god ledelse. Men hvor enkelt kan man beskrive god ledelse? Basert på min erfaring som rådgiver for ledere mener jeg lederens viktigste oppdrag er å skape samhold, lage en strategi og bidra til effektiv samhandling.

Samhold

Det aller viktigste en leder trenger å gjøre er å bygge et sterkt samhold. Dette kommer før arbeidet med å lage en strategi, siden det er menneskene som skaper strategien. En ledergruppe eller organisasjon med sterkt samhold kommuniserer friere og har følgelig bedre forutsetninger for å lage riktig strategi. Sunne organisasjoner trenger et sterkt samlet lederteam hvor alle individuelt forplikter seg til å jobbe mot felles mål.

Top view of young team working on architectural project. Group of mixed race people standing ...


Strategi

Når samholdet er sterkt er dere i posisjon til å utvikle en smart strategi. Skap klarhet i hva som er de viktigste målene og hvordan vi skal nå dem. Sunne organisasjoner vet hvorfor de eksisterer, hvordan de skal oppfører seg, og hva som er viktigst.

A Group of People Working Together · Free Stock Video


Samhandling

Når dere vet hvor dere skal trenger dere å jobbe effektivt sammen mot målene. Organisasjoner forblir sunne over tid ved å bygge ikke-byråkratiske strukturer som forsterker strategien i alle prosesser som involverer mennesker. I dette arbeidet trenger dere å overkommunisere strategien. Jeg har jobbet med å utvikle organisasjoner i snart 20 år og har ennå til gode å høre noe si: “jeg kjenner strategien for godt!” Eller “Disse målene er for tydelige!” Effektive ledere er ikke redde for å entusiastisk kommunisere de strategiske målene og hvordan vi skal nå dem gjentatte ganger. De forstår at det er det ingen ting som heter for mye kommunikasjon.

Jeg håper at 2023 blir det året hvor vi klarer å se fremover og skape den framtiden vi ønsker. Ta gjerne kontakt med CEO Tor Berntsen på [email protected] for å reflektere over hvordan vi kan hjelpe deg med å ta ut ditt potensial.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen