Vi må lære raskere enn konkurrentene!

Jeg har nettopp snakket med Geir Inge Stokke forhenværende Konsernsjef i Coop og Egil Hogna konsernsjef i Norconsult. Vi snakket nettopp om kulturbygging. Og det er mitt favoritt tema. Jeg brenner for kulturutvikling og er opptatt av å forstå dynamikken mellom strategi og kultur. Så når jeg utvikler en ledergruppe, skreddersyr et lederprogram eller en innovasjonsprosess, så driver jeg ikke med opplæring – jeg bygger bedriftskultur. Og den kulturen har kun et oppdrag – å implementere strategien på rekordtid. 

Det har jo alltid vært viktig å bygge kultur, men med dagens komplekse og stadig skiftende forretningsmiljø er det viktigere enn noensinne å bygge en lærende organisasjon, hvor medarbeiderne tilpasser seg raskt til nye utfordringer og muligheter. Men det er ikke nok å lære – vi må lære raskere enn konkurrentene. Og med dagens virkemidler er det mulig å påvirke mange mennesker på kort tid. Men det krever mer en videomøte og smarte duppeditter. Ledelsen må være konsistent. Det du sier, må være det samme som det du gjør, spesielt i toppledelsen. Litt sprik i kommunikasjonen mellom topplederne fører ofte til dyp frustrasjon i den spisse enden der verdiene skapes. Og frustrasjon..? vel ….. det koster penger…og tid. 

Med denne bakgrunnen var jeg spesielt nysgjerrig på hvilke erfaringer og refleksjoner Geir Inge Stokke og Egil Hogna gjør seg når de skal snakke om hvordan utvikle en kultur som verdsetter samarbeid, hvor medarbeiderne kan jobbe sammen for å løse problemer og utnytte muligheter på tvers av avdelinger og funksjoner.

Du kan abonnere på vår podcast i SoundCloud, Apple Podcast og Spotify. Søk på iProsess.

For mer informasjon om hvordan vi hjelper ledere med å utvikle lærende organisasjoner som implementerer strategien på rekordtid. Ta kontakt med CEO Tor Berntsen på [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen