Ledere bruker helse-tec for å styrke immunforsvaret

Jeg fikk nettopp en telefon fra Stan Schultes fra firmaet Spark Growth i Florida. Jeg traff Stan på vår innovasjons turne i 2019. Det er alltid hyggelig å høre fra Stan og våre telefonsamtaler involverer ofte spennende problemstillinger og oppdrag. Men denne gangen var det ikke meg han ville snakke med. Stan ville snakke med min kone, Samina. La meg forklare.

Mens jeg var på innovasjonsturne, studerte min kone ved NES Health University i USA for å bli sertifisert i et verktøy for helseanalyse. En kveld vi var ute og spiste med Stan og hans kone, tok Samina frem håndskanneren hun fikk på studiet og scannet Stan. Håndskanneren eller helseskanneren ser ut som en stor datamus og gir en detaljert oversikt over helsetilstanden til den som blir skannet. Stan ble mektig imponert og ba Samina skanne resten av familien, men engasjementet stoppet der.

Så kom covid 19 pandemien til USA. Og Stan forteller at ledere og spesielt toppedere har begynt å fokusere på egen helse. Trenden omtales ofte som SelfHealth og skiller seg fra tidligere helsetrender for ledere med fokus på det å være frisk fremfor sterk eller utholdende. Det handler om å styrke immunforsvaret og unngå å bli syk.

I dag finnes det helseteknologi som gir oss innsikt i vår egen helsetilstand. Apple Watch series 5 markedsføres som en proaktiv helse monitor. Fitbit har en liknende profil. Men disse klokkene er leketøy sammenliknet med NES Mobile Helseskanner som Samina Berntsen ble sertifisert til å bruke i 2019. Stan har en ide. Han vil selge håndskannere til ledere i USA og tilby rådgivning innen SelfHealth.

Ole Petter Anfinsen ved Henley Business School i England presenterte på en internasjonal forskningskonferanse et pilotstudie i forbindelse med sitt doktorgradsarbeid. Anfinsen har sett på hvordan toppledere håndterer usikkerhet og uregelmessigheter i hverdagen, og hvordan dette påvirker fysisk og psykisk helse. Han forteller at mange ledere blir mer syke enn gjennomsnittet i befolkningen, opplever synkende prestasjoner, mye negativt stress og utbrenthet.

Løsningen er som regel bedre balanse mellom jobb og fritid, sunt kosthold, regelmessig trening og nok søvn. Men det kan være krevende å prioritere egen helse når utfordringene står i kø og kalenderen er fullbooket 5 dager i uken. Da kan det være godt å ha helseteknologi som Apple Watch, Fitbit og NES Mobile HealthScanner som gir deg faktabasert informasjon om din egen helsetilstand. Det er mulig at Stan sitt fokus på SelvHelse er akkurat det vi trenger i 2020.

Klikk her for å lese mer om NES Mobil Helseskanner

Klikk her for å kjøpe NES Mobil Helseskanner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen