Digitalt lederprogram skaper eksepsjonelle resultater!

iProsess har utviklet er serie med online lederprogram som bruker e-læringsverktøy som plattform for lederutvikling. De fleste har brukt slike verktøy til enkel opplæring og mange lurer på om det er mulig at denne metoden kan konkurrere med fysiske lederprogram og webinarer? Vi spør Tor Berntsen om kvaliteten på online lederutvikling.

Gratulerer er med en ny serie med digitale lederprogram. Hva skiller disse programmene fra ordinære lederprogram og webinarer?

Takk. Vi har hatt en intens utvikingsperiode og det er fortsatt noe arbeid som står igjen, før vi er helt ferdige. Men programmet Slik leder du spesialister til eksepsjonelle resultater er ferdig og klar til bruk. Webinarer og ordinære lederprogram med fysiske samlinger på konferansehotell har det fellestrekk at konsulentene eller foredragsholderne formidler informasjon, mens deltakerne bearbeider den informasjonen sammen med kolleger, eventuelt med noe støtte fra en fasilitator. Informasjonsformidlingen er dynaminsk siden deltakerne kan stille spørsmål og delta i refleksjoner. Mens i et online lederprogram er informasjonsformidlingen statisk og individuell, fordi den består av online videoforedrag, tekst og refleksjonsverktøy som ikke muliggjøre interaksjon på samme måte. En fordel er at kvaliteten på formidlingen kan være høyere fordi; når man leverer fra seg noe som skal oppleves av mange over lang tid, vil man gjerne at det skal ha topp kvalitet. Det er i hvert fall slik vi tenker.

Hvordan er kvaliteten? Kan online lederprogram virkelig konkurrere med de ordinære lederprogrammene?

Dette er to forskjellige formater og vi leverer begge deler. Den faglige profilen på et online lederprogram er spissere enn i ordinære lederprogram. I tillegg er det ekstremt ressurseffektivt, fleksibelt og skalerbart. Vi kan nå ut til et ubegrenset antall ledere i løpet av kort tid. Og når vi deler deltakerne inn i utviklingsgrupper som hjelper hverandre med å reflektere over innholdet og løse oppgaver, blir det mer fokus på nytteverdien av programmet. Ledere som støtter og utfordrer hverandre i en strukturert prosess bygger bedriftskultur.

Har noen begynt å bruke programmet?

Vi har en virksomhet med flere tusen ansatte hvor en gruppe ledere gjennomfører et 100 dagers program. De er delt inn i utviklingsgrupper på 5 personer som møtes hver uke og bruker leksjonene i vårt online lederprogram til å forberede seg til et teamsmøte. Der hjelper de hverandre med å løse oppgavene. Jeg deltar på noen av møtene for å styrke refleksjonen og forståelsen av det faglige innholdet.

Min rolle har egentlig endret seg enormt. I et ordinært lederprogram formidler jeg teori og relevant erfaring. I et online lederprogram hjelper jeg lederne med å utvikle sin personlige lederstil i hverdagen. Dette er ikke å sette strøm på papir. Dette er et paradigmeskifte innen lederutvikling. I et online lederprogram har vi endret rolle fra å være foredragsholder til å bli coach/rådgiver. Resultatet er mer fokus på individ og personlig atferd.

Kan man gjennomføre programmet uten eksterne konsulenter?

Ja. Selvsagt kan du det. Alt er lagt til rette for selvbetjening. En leder kan kjøpe tilgang til sin ledergruppe i 100 dager. Eller til seg selv. Gjennomføringen kan de designe akkurat slik de vil, uten ekstern støtte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen