Hva er spesielt med å lede frivillige organisasjoner?

Jeg har nettopp snakket med Steinar Sørlie forhenværende generalsekretær i NITO – nå rådgiver innen ledelse og Geir Riise tidligere generalsekretær i Den norske legeforening – nå styreleder i kreftforeningen og mye mye mer. Denne mannen har et stort engasjement og flere viktige roller.
Det er frivillighetens år i 2022 og dagens gjester ønsket å snakke om lederskap i frivillige organisasjoner.

I min karriere som rådgiver har jeg hjulpet ledere i flere frivillige organisasjoner og lagt merke til at kombinasjonen av høy kompetanse og idealisme stiller spesielt høye krav til at leder evner å løfte frem meningen med det organisasjonen jobber med. Jeg mener at ledere i frivillige organisasjoner må være rollemodeller ved å synliggjøre idealene og verdiene organisasjonen er bygget på og de må kunne motivere både ansatte og frivillige ved å vise at behovet for organisasjonen fortsatt er der. Jeg har hjulpet ledere med å tydeliggjøre formål og identitet, og med å både kommunisere og konkretisere dette i hverdagen.

Med denne bakgrunnen var jeg spesielt nysgjerrig på hvilke erfaringer og refleksjoner Steinar Sørlie og Geir Riise har gjort seg om ledelse av frivillige organisasjoner – spesielt om dynamikken mellom indre motivasjon og styring.

Du kan abonnere på vår podcast i SoundCloud, Apple Podcast og Spotify. Søk på iProsess.

For mer informasjon om hvordan du kan bli en bedre leder. Ta kontakt med CEO Tor Berntsen på [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen