Utfordringen med å lede omorganisering av høykompetente spesialister

Jeg har nettopp snakket med Ingrid Dahl Hovland Vegdirektør i Statens vegvesen og John Arne Ulvan administrerende direktør i Mantena. Mantena reparerer tog og har gjennom Jernbanereformen i 2017, gått fra 150 år med monopol til fri konkurranse. Staten veivesen har nylig gjennomført en av de største omorganiseringene i offentlig sektor de siste to årene, hvor de har gått fra 5 regioner til en landsdekkende divisjon med betydelige endringer i ansvarsmatriser og funksjonsområder. 

I noen virksomheter med lang historie og sterk kultur kan motstanden mot endringene bli betydelig. Er det slik i Statens veivesen og Mantena? Eller er endring blitt den nye normalen? Jeg mener at ledere er kulturbyggere og i min karriere som rådgiver for ledere har jeg hjulpet flere store operative virksomheter med å med å gjennomføre endringer for å utvikle en forretningsorientert kultur. 

Med den bakgrunnen var jeg spesielt nysgjerrig på hvilke erfaringer Ingrid Dahl Hovland og John Arne Ulvan har gjort seg om endringsledelse – spesielt om dynamikken mellom endring og stabil drift. 

Våre relevante lederprogram: Involverende endringsledelse

Du kan abonnere på vår podcast i Google Podcast, SoundCloud, Apple Podcast og Spotify. Søk på iProsess.

For mer informasjon om hvordan vi jobber med å utvikle bedriftskultur. Ta kontakt med CEO Tor Berntsen på [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Rull til toppen